Ontbreken Rick Sour bij GS 1 flink gemis :: Geusselt Sport

Ontbreken Rick Sour bij GS 1 flink gemis

  19 okt. 2020   Admin2


 

RickSourfotoLimburger.PNG

Zonder aanvoerder en kartrekker Rick Sour (32) valt de voetbalpuzzel voor Geusselt Sport niet te leggen. Dat bleek tijdens de dramatische seizoenstart. Het team oogde als een drenkeling op zoek naar een reddingsboei.

Rick Sour tilt medespelers naar een hoger niveau met zijn geestdrift en voetbaldaden. Daarbij brengt de technisch en tactische sterke middenvelder ook puur voetbal in de ploeg. De Maastrichtenaar begon bij WVV’28 , in de schaduw van De Geusselt. MVV scoutte hem daar (pas) toen hij met zestien al in de hoofdmacht speelde. Sour voetbalde voor Jong MVV en haalde ook de A-selectie. De doorbraak bleef echter uit. FC Vinkenslag (een seizoen) en SV Meerssen waren de volgende stations.

In 2013 keerde Sour terug op het oude nest, waar Sportclub WVV’28 en RKSV Rapid inmiddels waren gefuseerd tot Geusselt Sport. Daar was Rick Sour vanaf de start de maat der dingen. Met voetbalvrienden joeg Sour de droom na om met Maastrichtse voetballers eindelijk weer een eersteklasser te realiseren. Van de vijfde klasse ging het in vier seizoenen fluks naar de tweede klasse. De laatste stap lukte niet. Twee keer grepen Sour en co. naast de promotie. Het momentum leek voorbij. Spelers haakten af en werden ouder. Wat overbleef, was te mager.

Maar rond het 100-jarig bestaansfeest kreeg Geusselt Sport plotsklaps een spelersimpuls. De deur leek weer op een kier te gaan. Maar na de desastreuze start lijkt de hoop ijdel. Rick Sour blijft er echter in geloven. „De aanwinsten kunnen in de top van de tweede klasse spelen en zijn ook goed genoeg voor de eerste klasse. De jongens hadden de pech dat ze in een team terechtkwamen waarin drie routiniers ontbraken. En de kar trekken kun je van jeugdige spelers in deze fase nog niet verlangen.”

Wél van Rick Sour, die hoopt binnenkort zijn rentree te maken. „Een voordeel is dat ik bij een fysiotherapiepraktijk heb gewerkt, dus ik kan zelf mijn enkelbandage leggen”, zegt hij met een glimlach. Die glimlach wordt breder als de vraag wordt gesteld of hij in de toekomst voor vierdeklasser VV Keer gaat voetballen. „Mijn schoonvader is er hoofdsponsor én elftalleider, dus ik weet waar het gerucht vandaan komt. Voor mij is het echter geen optie. Geusselt Sport is mijn eindstation als voetballer.”