Samenwerking A en B jeugd Geusselt Sport, RKASV en Willem 1 seizoen 2015-2016 :: Geusselt Sport

Samenwerking A en B jeugd Geusselt Sport, RKASV en Willem 1 seizoen 2015-2016

  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking A en B jeugd Geusselt Sport, RKASV en Willem 1 seizoen 2015-2016

  6 jun. 2015   admin


Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Een gezegde dat nog steeds niets aan betekenis heeft ingeboet. Een vereniging met (veel) jeugd heeft toekomst, kent groei en heeft veel mogelijkheden.

Geusselt Sport is een vereniging waar het jeugdvoetbal en de jeugdopleiding bovenaan staat. Een jonge fusieclub met een oude historie en ontzettend veel potentie. Ook wij werken mee aan alle veranderingen om het jeugdvoetbal nog beter maar vooral ook aantrekkelijker te maken. Uitgangspunt hierbij is dat we de jeugd zo vroeg mogelijk gaan opleiden en dat spelplezier een van de uitgangspunten moet zijn. We verankeren dit in onze visie: “van recreëren naar presteren maar zonder afvallers”. Wij richten ons daarbij op een mensgerichte aanpak, die behalve op recreëren en presteren, is gericht op de persoonlijke ontwikkeling en groei van het individu. Wij zoeken actief naar mogelijkheden in het oerwoud van onmogelijkheden. In plaats van NEE zoeken wij naar een Ja, mits.

Daarom willen we ons ook graag richten op de individuele speler. Het centraal stellen van de speler, het bieden van uitdagingen in combinatie met spelplezier, is moeilijk als je van elke categorie maar één team hebt. Je ontkomt er dan niet aan om de recreatieve spelers en de prestatieve spelers te mixen. Je kunt dan die speler niet centraal stellen omdat je dan rekening moet houden met een gemiddeld (belevings)niveau.

Maar vanaf volgend seizoen kunnen we inderdaad stellen dat we naast de mensgerichte aanpak de speler centraal gaan stellen. Dat wordt mogelijk door een nauwe samenwerking met onze collega verenigingen RKASV en Willem I. Met ons drieën hebben we een samenwerkingsverband voor drie jaar afgesproken waarin we vanaf augustus onze A en B spelers gaan bundelen. Na één jaar samenwerken gaan we onze samenwerking evalueren om als het goed gaat (en daar gaan we zeker van uit) ook met de C jeugd de samenwerking in te gaan.

Vanaf augustus starten we ons samenwerkingsverband met 2 A teams (een prestatief en een recreatief) en 2 B teams (een prestatief en een recreatief). Voor de spelers die zich door ontwikkelen zijn er zeker groeimogelijkheden. Dat is ook de reden dat de gehele A categorie en de gehele B categorie samen trainen (dit wil zeggen op één speelveld) zodat spelers met ambitie op termijn doorgeschoven kunnen worden.

Op deze wijze kunnen we (nog beter) invulling geven aan onze jeugdopleiding, de spelers behalve spelplezier ook ambitieus laten zijn.