Historie :: Geusselt Sport

Historie

Na eerdere verkenningsgesprekken in 2001 tussen rksv Rapid en Sportclub WVV, werden deze afgekapt nadat de Gemeente Maastricht niet voldoende toezeggingen kon doen aan een eventuele nieuwe fusieclub.

In 2011 zochten beide verenigingen wederom toenadering tot elkaar. Dit leidde uiteindelijk wel tot een fusie in 2012. De fusievereniging GEUSSELT SPORT is per 1 juli 2012 ontstaan uit een samensmelting van twee van de oudste voetbalclubs uit Maastricht, RKSV Rapid en Sportclub W.V.V.’28. De Rooms Katholieke Sport Vereniging Rapid (Roomse Adel Prijkt In Daden) werd op 29 mei 1920 opgericht en Sportclub W.V.V.’28, oorspronkelijk genaamd RK Voetbalvereeniging W.V.V., op 1 april 1928. 

Omdat tijdens het fusieproces ervoor is gekozen niet 2012 als officiële oprichtingsdatum te nemen, maar de oudste oprichtingsdatum van een van beide verenigingen, staat in de statuten “sinds 1920” als oprichtingsdatum. 

Met de nieuwe, door de leden zelf verzonnen en verkozen naam GEUSSELT SPORT, wordt de nauwe verbondenheid van beide clubs met het Geusseltgebied tot uitdrukking gebracht. Het voetbalcomplex ligt aan de Olympiaweg, achter stadion "De Geusselt", ingeklemd tussen de wijken Scharn-Noord, Amby en Wittevrouwenveld en naast het nieuwe United World College. 

Het tenue bestaat uit een zwart-rood-wit shirt, zwarte broeken en zwarte kousen met een rode band. Hiermee wordt aangehaakt bij de tenues van de 2 voormalige clubs. 

GEUSSELT SPORT hoopt dat het huidige sportcomplex in de toekomst de basis wordt voor een grotere en stabiele vereniging, een begrip in de omgeving